Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

Eseménynaptár

Magyar Reumatológusok Egyesületének 2019. évi Vándorgyűlése
Rendezvény kezdete: 2019.09.26.Rendezvény vége: 2019.09.28.
Helyszín: Eger, Hotel Eger Park

A VÁNDORGYŰLÉS HELYSZÍNE: Hotel Eger & Park**** (3300 Eger, Szálloda u. 1-3.)

 

FONTOS IDŐPONTOK:

Előadások, poszterek visszaigazolása: 2019. augusztus 26.

Részvételi díj, ebéd díjmentes lemondási határideje: 2019. augusztus 18.

 

FŐ TÉMÁK:

• Gyulladásos és autoimmun reumatológiai kórképek

• Degeneratív reumatológiai betegségek

• Metabolikus csontbetegségek

• Ritka mozgásszervi kórképek

• Terápiás célpontok – célzott terápiák

• Szakmai ajánlások

• Szakmapolitikai kérdések

• Varia

 

Tisztelt Kolléganők és Kollégák!

 

2019. szeptember 26-28. között a történelmi Egerben rendezzük az MRE éves vándorgyűlését. A korábbi kongresszusok hagyományait megtartva igyekszünk Önök számára magas színvonalú, de néhány újdonsággal fűszerezett szakmai programot és tartalmas kikapcsolódást biztosítani.

Továbbra is törekedtünk arra, hogy mindenki igényét kielégítendő, a szakmai program kiegyensúlyozott legyen. Ennek fényében ismét lesz félnapos, a reumatológia újdonságait bemutató, pontszerző REAKTOR továbbképzés, megújított formátumban, szeptember 26-án délelőtt.

A poszterek esetében továbbra is az e-poszter formátumot követjük, de a szerzők az előadóteremben, röviden szóban is bemutathatják munkáikat.

Az előadások és poszterek mellett számos szponzorált szimpózium is lesz. Mint minden évben, idén is hálásak vagyunk a gyártóknak, partnereinknek, a támogatásért.

A csütörtök délután szokás szerint az ünneplésé. Szokásunkhoz híven teret engedünk a helyszín, Eger bemutatásának néhány rövid prezentáció formájában. Ekkor történik majd a Belák-díjak átadása és a hamarosan megszavazandó díjazottak előadásai.

Emellett a „magyar gyökerekkel” sorozatban negyedikként Dr Andrew Ostor (Melbourne) mutatja be munkásságát és talán kevesek által ismert magyar hátterét. Ismét adunk majd díszoklevelet a hazai reumatológiáért sokat tett kollégáknak és átadásra kerül az idei de Chatel-díj is.

A vándorgyűlésen néhány speciális témát vetünk fel. Kerekasztal-beszélgetést szervezünk a Ritka mozgásszervi betegségek témakörében. Emellett megtárgyaljuk majd a célzott terápiával kapcsolatos speciális aspektusokat is. Emellett pénteken „belga napot” tartunk, négy kolléga (Anne-Marie Malfait, Fransiska Malfait, Dirk Elewaut és Rik Lories) is elfogadta meghívásunkat.

Szokás szerint az orvos-kongresszusunkkal párhuzamosan zajlik majd a szakdolgozói egyesület (MRSZE) vándorgyűlése. Kongresszusunkon betegnapot is szervezünk.

A szakmai program mellett a két estére igyekeztünk tartalmas kikapcsolódást is szervezni, mely egyelőre legyen meglepetés. Remélhetőleg az időjárás is kegyes lesz hozzánk, és a szakmai program szüneteiben és utána lesz mód gyönyörködni Dobó István városa és környéke szépségeiben.

 

Az MRE elnöksége, vezetősége, valamint a technikai szervező Congress Service cég nevében minden kedves Kolléganőt és Kollégát szeretettel várunk Egerbe!

 

Üdvözlettel:

 

Prof. Dr. Szekanecz Zoltán az MRE és a kongresszus elnöke

Prof. Dr. Kiss Emese az MRE főtitkára

Dr. Nagy Katalin főorvos, házigazda

 

Programtervezet

Első értesítő

Online regisztráció

 

További részletek a rendezvény weboldalán: http://congress-service.hu/rendezveny/mre2019

 

Kedves Támogatónk!
Közhasznú Alapítványunk kéri, hogy tevékenységünket
(betegségismertetők, Reuma Híradó betegújság, oktatások) támogassák adójuk 1%-ának elajánlásával. Kérjük, hogy a rendelkező nyilatkozatot az MRA számára töltsék ki.

MRA Adószám: 19016443-2-41

REUMATOLÓGIA MINDENKINEK

Alapítványunk többirányú segítséget kíván nyújtani a reumatológiai betegségben szenvedő betegek számára. Ismeretterjesztő dokumentumainkért kattintson az alábbi gombra!

Ismeretterjesztő dokumentumaink

OKTATÁSI PROGRAMJAINK

A Magyar Reumatológia Haladásáért Alapítvány oktatási és diagnosztikus központjában továbbképzési előadássorozatokat szervez szakorvosok, szakorvosjelöltek és gyógytornászok részére.

ESEMÉNYNAPTÁR