Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

Bemutatkozás

A Magyar Reumatológia Haladásáért Alapítványt a Magyar Reumatológusok Egyesülete alapította 1989-ben. Az alapító által kijelölt célja: „A magyar reumatológiai tudomány, betegellátás és egészségnevelés fejlesztése, színvonalának emelése: a.) a reumatológiai betegségek által a társadalom egyes rétegeinek - gyermekek, fiatalok, idősek és rokkantak - okozott hátrányos szociális hatások enyhítéséhez, önszervező, önsegítő és felvilágosító egyesületeiknek céljaik megvalósításához nyújtott anyagi támogatás révén.”

Az alapító Magyar Reumatológusok Egyesülete közel száz éve (1928 óta) tevékenykedik a hazai reumatológiai tudomány és betegellátás jobbítása érdekében. Az Európai Reumatológiai Társaságok Szövetségének (EULAR, korábban Európai Reumaellenes Liga) és az Európai Szakorvosi Szövetség (UEMS) Reumatológiai Szekciójának és Kollégiumának tagja, aktívan részt vesz a nemzetközi reumatológiai tudományos életben. Az Alapítvány feladatául a nemzetközi fejlődés hazai megismertetését tűzte ki.

A reumatológia az ezredfordulóra rendkívüli fejlődésen ment át, amely azóta is tart: a korszerű képalkotó módszerek és az immunológiai diagnosztika, a nem megterhelő műtéti eljárások nemcsak megjelentek a napi betegellátásban, de gyökeresen át is formálták azt. A legnagyobb vívmány: a gyulladás és a csontátépülés tudományos hátterének megismerésével és a biológiai válaszmódosító gyógyszerek tervezésének és előállításuk technológiájának kifejlesztése. Ezáltal elérhető cél lett az ízületi gyulladások és a csontritkulás megállítása. A reumabetegeknek alapvető igénye, hogy megfelelő tájékoztatást kapjanak betegségeik természetéről, a lehetséges jobb betegség-kimenetelekről és a korszerű kezelés lehetőségeiről. A nemzetközi szakmai követelmények a gyógyítás és az ápolás követelményeivel azonos szintre helyezik a betegek felvilágosításának, oktatásának feladatát. A tájékozott beteg egészségtudatos életmódot folytat, együttműködik az őt kezelő munkacsoporttal, így betegsége kimenetele kedvezőbb lesz, kiszolgáltatottsága csökken, a betegségéről alkotott képe objektívebb, kevésbé riasztó lesz. A reumatológiai betegek kezelőorvosainak a gyógyításon túlmenő feladata a betegellátás feltételeinek, színvonalának, minőségének javítása. Az Alapítvány mindezt szakértőinek munkájával segíti, tevékenységével a reumatológiai betegellátás színvonalának emelését kívánja szolgálni

Magyar Reumatológia Haladásáért Alapítvány

19016443-2-41
10200885-32620047-00000000
Dokumentum címe

Típus

Publikálva

Publikus dokumentumok

A Magyar Reumatológia Haladásáért Alapítvány beszámolója 2016-2020pdf2023.03.16.
A Magyar Reumatológia Haladásáért Alapítvány beszámolója 2022pdf2023.03.16.
Az MRA Felügyelő Bizottság kommentárja a 2022. évi elnöki beszámolóhozpdf2023.03.16.

Kedves Támogatónk!
Közhasznú Alapítványunk kéri, hogy tevékenységünket
(betegségismertetők, Reuma Híradó betegújság, oktatások) támogassák adójuk 1%-ának elajánlásával. Kérjük, hogy a rendelkező nyilatkozatot az MRA számára töltsék ki.

MRA Adószám: 19016443-2-41

REUMATOLÓGIA MINDENKINEK

Alapítványunk többirányú segítséget kíván nyújtani a reumatológiai betegségben szenvedő betegek számára.