Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

Az MRA hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Ünnepi sajtótájékoztató a REUMA HÍRADÓ 1. számának megjelenése alkalmából
  [2005.05.23.] - MRA - Hírkategória: Általános
  A Magyar Reumabetegek Egyesülete (MRBE) és a Magyar Reumatológia Haladásáért Alapítvány (MRA) közös lapja. Megjelent az első szám!
  A reumabetegek öntevékenysége és a reumatológusok támogató összefogása meghozta gyümölcsét!
  A REUMA HÍRADÓ első számának megjelenése alkalmából ünnepi sajtótájékoztatót tartottunk az MRA székházában, az Ürömi u. 56. sz. alatt.
  A megjelenteket köszöntötték az alapítók: Gönczi Csabáné dr. (MRA) és Ortutay Judit dr. távollétében Prof. Dr. Géher Pál (MRBE). A betegtájékoztatás fontosságáról beszélt az MRE nevében Prof. Dr. Poór Gyula, aki hangsúlyozta, hogy a betegek bevonása a gyógyító folyamatba segíti a betegek gyógyulását. Dr. Hodinka László (MRA), a Reumatológiai és Fizioterápiás Szakmai Kollégium elnöke, a kuratórium titkára összefoglalta, hogy a betegek részvétele a reumatológiaiai betegellátás minőségellenőrzésében fontos lesz a közeljövőben. A Reuma Híradó jelentős lehet a betegek felvilágosításában és a hazai reumatológia szakmai szabályainak megismertetésében. Dr. Bálint Géza (BJD), a Csont és Ízület Évtizedének hazai koordinátora nemzetközi kitekintést adott, hiszen sok országban már több éves sőt évtizedes múltra tekint vissza a betegfelvilágosítás. Fontos, hogy a lapot lényegében maguk a betegek szerkesztik és az orvosok csak kiegészítik, segítik, támogatják a betegek tevékenységét. A Csont és Ízület Évtizede program is célul tűzte ki, hogy a betegek, orvosok, kormányok és egyéb civil szervezetek együttműködjenek a reumatológiai betegek, a csont és ízületi betegségben szenvedők megsegítésében. A Reuma Híradó is beszámol majd az évtized fontosabb eredményeiről, mozgalmairól.
  A betegszervezetek képviselői üdvözölték az új lap megjelenését.
  A jelenlévők kérdéseket tettek fel, majd kötetlen beszélgetés közben lehetett részletesebb formációkat adni és kapni a Reuma Híradóról.
  A Szerkesztőség és a Kiadó címe:
  A „ Magyar Reumatológia Haladásáért” Alapítvány (MRA) 1023 Budapest, Ürömi u. 56.
  Tel:326-3396,
  Fax: 335-0876.
  Honlap: www.reumatologia.hu
  E-mail:mra@reumatologia.hu
  (Megfelelő sajtóanyag az érdeklődők rendelkezésére áll.)

Vissza

Kedves Támogatónk!
Közhasznú Alapítványunk kéri, hogy tevékenységünket
(betegségismertetők, Reuma Híradó betegújság, oktatások) támogassák adójuk 1%-ának elajánlásával. Kérjük, hogy a rendelkező nyilatkozatot az MRA számára töltsék ki.

MRA Adószám: 19016443-2-41

REUMATOLÓGIA MINDENKINEK

Alapítványunk többirányú segítséget kíván nyújtani a reumatológiai betegségben szenvedő betegek számára. Ismeretterjesztő dokumentumainkért kattintson az alábbi gombra!

Ismeretterjesztő dokumentumaink

ESEMÉNYNAPTÁR

OKTATÁSI PROGRAMJAINK

A Magyar Reumatológia Haladásáért Alapítvány oktatási és diagnosztikus központjában továbbképzési előadássorozatokat szervez szakorvosok, szakorvosjelöltek és gyógytornászok részére.