Pályázat betegek, betegklubok számára

Betegek üdültetése

A Magyar Reumatológia Haladásáért Alapítvány a 2003. évre is biztosított pénzkeretet a Magyar Reumabetegek Egyesülete számára a reumatológiai betegségben szenvedő betegek és családtagjaik kedvezményes üdüléséhez.

A Tiszántúli Református Egyházkerület üdülőközpontja, a berekfürdői "Megbékélés Háza" immár kilencedik éve ajánlja fel nehezebben mozgó, segédeszközökkel közlekedő' vendégek számára kialakított szobáit erre a célra. A közeli gyógyfürdő télen-nyáron üzemel, két gyógymedencéje van, 34°C és 38°C-os vize jódos-hidrogénkarbonátos termálvíz. A szabadtéri strand és uszoda csak nyáron látogatható. Az orvosi javaslatra kedvezményesen igénybe vehető kezelések a következők; tangentor, súlyfűrdő, masszázs, ultrahang, diadynamic, galván, iontoforézis.

Az elhelyezés 2 vagy 3 ágyas szobákban történik, melyek egy része kerekesszékkel is igénybe vehető. Amennyiben több, mint egy családtagot kívánnak magukkal vinni, az önköltségi áron lehetséges. A beteg és egy kísérő családtagja által fizetendő napi hozzájárulás 550 Ft (8 év alatti gyermek esetén 150 Ft, 12 éves korig 300 Ft), A második családtag által fizetendő önköltségi ár napi 3300 Ft, Ez a szállást és a háromszori étkezést foglalja magában, az utazás és a strand igénybevétele saját költségen történik. Előnyben szeretnénk részesítem azokat a jelentkezőket, akik valamelyik betegklub vagy egyesület aktív tagjai.

Jelentkezési lapok igényelhetők a reumatológus kollégák számára:
Dr. Ortutay Judit Budai Irgalmasrendí Kórház
1023 Budapest Árpádfejedelem u.7.
Tel: (1) 438 8400

Az igénybevehető időpontok május, augusztus, szeptember folyamán lesznek, a pontos adatokat a jelentkezési lapok tartalmazzák majd. Jelentkezési határidő (a kitöltött adatlapok visszaküldési határideje) :20Ű3. április 15.

1. Gyógyszertámogatás olyan betegeknek, akik súlyos gyulladásos reumatológiai betegségben szenvednek, drága gyógyszert szednek, szociálisan rászorulók és egy MRE tag orvos indokolja és javasolja a támogatást, összeghatár: évi 50.000 Ft. (Megfelelő űrlap kérhető az MRA irodában, 1023 Budapest, Ürömi u, 56.)
2. Betegklubok, betegegyesüle
tek az MRBE javaslatára, ha szakmai programjukhoz illeszkedik, igényelhetnek betegségismertetőket térítésmentesen. Postázást az alapítvány nem vállal, személyesen kell elvinni az ismertetőket. Elszámolás: aláírással igazolni, kik kapták meg. A pályázat folyamatos, értékelés a kuratóriumi ülések alkalmával.
3. Az Ürömi u. 56. sz. alatt további gyógytorna csoportok szervezhetők.
4. Kedvezményes gyógytorna lehetőség folyamatosan az Ürömi u.56. sz. alatt.