FÖZÉS

 
 
A konyhában, a munkapad felszínének mindenütt egyforma magasnak kell lenni, hogy az edényeket ne kelljen emelni, csak csúsztatni.

Könnyü edényeket kell használni, müanyag kancsóval kell beletölteni a vizet. 

Drótkosárban kell fözni vagy sütni a zöldségféléket, hogy könnyebben le lehessen csöpögtetni.

A hütöszekrényt, a sütöt olyan magasságba kell helyezni, hogy ne kelljen hajolni. 

Egy kerekes kisasztal nagyon hasznos, ezen lehet a meleg ételt az asztalhoz tolni.

Nagyon hasznos, ha habszivaccsal, “hungarocellel", vagy gumival a kanál, a villa, a kés vagy a serpenyök nyelét bevonjuk, mert így a merev ujjak ellenére is szorító eröt tud kifejteni a kéz és így fogásbiztosabbá válik. A vágás, a tisztítás, a hámozás, a reszelés könnyebb, ha 3-4 nagy tü rögzíti az ételt a deszkához.